Thursday, September 24, 2015

Tak Kisah Lah

bismillah...

Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada seluruh umat Islam
Happy Eid Mubarak
Moga segala amalan kita diterima-NYA
Aamiin

Baiklah..
Memandangkan aku tak ada topik lain selain movie dan makanan
Maka, aku nak kongsi laa movie yang aku nonton past few weeks..



My rating : 8.5 / 10 
Genre : Documentary 


1.  JIRO DREAMS OF SUSHI ( 2011 ) 

Sebab masa ni aku sesungguhnya teringin makan sushi.
Bila tengok movie ni, telan air liur je laa keja aku. :'(
Ini dokumentari, jadi ini boleh dijadikan panduan dan teladan bagi sesapa yang berminat dalam bidang yang sama, yakni perniagaan dan makanan.



My rating : 8.3 / 10 
Genre : Biographical, historical, psychological thriller, 
documentary, drama, romance

2.   A BEAUTIFUL MIND ( 2001 )

Based on real life story of John Forbes Nash Jr. 
Apa yang aku boleh simpulkan, cumalah kesian....
Sebab kita manusia ni, tak ada apa yang sempurna :)
Kalo korang jenis tak sabar, tak perlu tahu lah movie ni pasal apa.
Boleh terus google berkenaan John Forbes Nash Jr. tersebut, okey?



My rating : 3.5 / 10 
Genre : Comedy, Drama, Romance

3.   BAREFOOT ( 2014 )

Meski ini cerita tahun lepas, aku pun tak pasti kenapa aku download movie ni at the first place.
Aku suka tengok betapa naifnya perempuan tu.
Comel sangat. --'
Other than that? Watch it yourself. :P



My rating : 7.9 / 10
Genre : Music, Comedy, Drama, Romance

4.   BEGIN AGAIN ( 2013 ) 

Movie ni antara movie dalam waiting list movies-to-watch aku.
Bukan tak sudi nak tengok, cuma tak ada mood.
Disebabkan aku teringin nak tengok Adam Levine berlakon, aku tengok lah.
Dan Keira Knightley sangatlah awesome.
Hailee Steinfield pun cute je. Awwhhh 
Kbai. 



My rating : 5.5 / 10 
Genre : Biographical, Dance, Music, Drama

5.    TAKE THE LEAD ( 2006 )

Rindu nak tengok movie yang macam Step Up tapi tak nak marathon Step Up :(
Ini based on true story, guys. 
Kalo laa ada manusia macam Mr Pierre yang sudi nak ajar aku, hikhikhikhik ><



My rating : 7.5 / 10 
Genre : Action, Adventure, Sci-Fi, Thriller

6.   JURASSIC WORLD ( 2015 )

Tak perlu komen banyak kut.
Korang tahu how well dinosaurs 'WOWs' human beings, right?
Shoo..! Pergi tengok sendiri laa :P



My rating : 4.8 / 10 
Genre : Horror, Thriller

7.   UNFRIENDED ( 2015 )

Bosan. Itu je yang aku mampu cakap. **tapi jgn bajet berani sangat**
Tak ada apa nak diulas sangat. 
Cuma nak pesan, berhati-hatilah dalam berkawan.
Mulut jangan longkang sangat. 
Bukan semua orang boleh terima kata-kata yang kita lontarkan. 
So, be careful and watch who you be friend of. :)



My rating : 7.5 / 10 
Genre :  War film, Drama, Historical, Novel Adaptation


8.   THE BOY IN THE STRIPED PAJAMAS ( 2011 )

Ini sebenarnya novel hasil tulisan Josh Boyne.
Aku download sebab 4th sis minat war film.
Tapi aku salah. Ini bukan movie perang.
Sebab ada Asa Butterfield yang ^^ , aku layan je laa.


Itu saja lah buat masa ni.
Lepas ni nak tidur.
Esok kerja. 
Lusa baru boleh layan movie ke hapa.

Ingatkan nak layan The Maze Runner : Scorch Trials kat TGV or GSC
Tapi tak apa laahh..
Nanti-nanti boleh download free 
hihihihihi 


Ampun maaf untuk segalanya
Wassalam :)