Monday, March 10, 2014

Pray For Them

Bismillah...

Walaupun aku agak ketinggalan
Tapi tak apa lah
Better late than never, kan?

Berita mengenai pesawat MH370
Aku rasa semua orang tahu
Dan kalau anda tak tahu, sila Google
Dia tahu nak menjawabnya

Anyway, aku tak nak menimbulkan apa-apa spekulasi
Or apa-apa teori yang tak berapa nak betul
Aku just nak ucapkan takziah kepada keluarga penumpang pesawat tersebut
Even kita belum tahu mereka dimana
Doakanlah yang terbaik untuk mereka

Kalau ada yang antara korang ingat
Insiden helikopter di Bario beberapa tahun lepas
*sila Google, kalau tak tahu

Aku bukan nak cakap apa
Dua kes ni lebih kurang pada aku
Sebab belum jauh dari tempat berlepas
Dah terputus hubungan
Sampai orang tak tahu apa jadi dengan mereka
Wallahu a'lam

Apa-apa pun, back to basic
Buatlah solat hajat or bacaan Yasiin
Insya ALLAH, akan ada berita gembira
Tak pun, muhasabah balik diri masing-masing

Okeylah.. cukup setakat itu saja
Phir milenge chalte chalte
Sorry for the crap
No offense to anyone
Wassalam..

p/s : Al-Fatihah dan Yasiin buat mereka, moga selamat..