Sunday, October 27, 2013

Banyak Citer...

Bismillah..

Aku baru habis layan The Vamps
Dengan lagu depa 'Can We Dance'
Pastu senyum sensorang kat depan lappy



Kalo nak tahu lebih lagi pasal depa
Sila google sendiri ok?
Hahaha.. yelah, aku malas lah nak jadi reporter MTV

Ada lagi satu
Yang ni, memula aku heran jugak dengan nama group depa
Tapi, itulah nama group depa
Before You Exit dengan lagunya 'I Like That'
Layaannn...~


Depa ni comeyy je aku tengok
Hadehh... mengarut je laa aku nih..

Tak lupa jugak
Lagu baru kut daripada Mawi dengan Dato' AC Mizal
Tajuknya Al Haq (Kau Yang Satu)

Oh ya, aku punya novel yang dedulu aku beli tu rupanya dah jadi drama
Emm... Love You Mr Arrogant yang aku rasa macam salah beli je dulu


Tup tup jadi drama kat TV3 dalam slot Akasia
Aku tak tengok tv sebab aku tengah bertapa jadi aku tak tahu
Ni baru tahu sebab ada kawan aku tetiba mencari novel tu
Katanya adiknya nak sangat baca versi novel
Tengok laa nanti, eh?

Lama sangat dah tak menelaah baca novel
Aku harap lah kalo novel jadi drama/filem ni
Novel karya Ramlee Awang Murshid jadi filem
Macam filem Merong Mahawangsa tu, epik apa...


Jadi, kalo ada orang angkat novel RAM yang enam serangkai ni jadi filem or drama
I swear, man...
Mesti ramai yang sanggup queue beli tiket
Sebab puas hati laa dengan gaya penulisan RAM
Dan of course laa bukan calang-calang yang dapat jadi Saifuddin tu

Bermula dengan Bagaikan Puteri
Disambung dengan Cinta Sang Ratu
Diikuti oleh Hijab Sang Pencinta
Diiringi dengan Cinta Sufi
Disusuli dengan Sutera Bidadari
Diakhiri dengan Sunan Musafir *tak ada dalam gambar

Tak ke epik kalo jadi filem or mungkin jadi francais
Macam Fast & Furious tu
Boleh je sampai Fast 7
Fast 7 tu aku dengar tahun depan or 2015 depa tayang

Huisshhh... banyak betol benda aku meraban nih
Emm... lusa aku ada paper OOP
And on the next day, aku ada paper Database

Lepas tu aku busy gila babeng mengemas bilik
Yelah, packing apa yang patut
Sebab nak balik rumah lah, of course

Makanya... itu saja laa untuk kali ini
Bukan ada apa-apa yang best pun
Ada... nanti balik rumah
Aku tak nak miss MTV EMA 10.11.2013 nanti
Hehehe... part entertainment nih sapa tak suka?

Aku ni jenis orang yang mesti up-to-date dengan latest news pasal entertainment
Jadi bila aku dengar orang cakap lagu Just Give Me A Reason tu best
I was like, "you are soooo..... last year."
Yelah, orang macam aku
Mesti usyar Billboard dulu
Lepas tu, dan-dan download lagu berkenaan
Kalo tak sedap kat telinga aku, delete laa terus
Buat apa semak dalam lappy aku

Kalo lagu dari belah Korea pulak
Aku bukan orangnya...
Yes, I do listen to them
But not as frequent as I listen to English songs
Sometimes some song that I listened to become mainstream
After couple months I download that song
And I was, "owwhhhkeyyy... I always listen to this song but before this nobody noticed it."
And IT WAS SOOO..... DAMN AWKWARD, you know?
Huh.. gila tak janggal?

Okay laa..
Itu saja untuk kali ini
Sorry for any crap
Phir milenge chalte chalte
Wassalam..

p/s : I miss u home!
      Gonna meet u soon! ^ ^


Friday, October 11, 2013

Pressure Time! #2

Bismillah

Pheww... tak lama lagi final exam
Just around the corner, mate
One more week before the first paper

Hmm... banyak lagi yang tak settle
Ada practical test, quiz, tutorial yang belum langsai
Tapi apa boleh buat?
Kalo para lecturer tak bagi kata putus
Makanya, tak tahu laa jawabnya

Macam tipu je yang sekarang ni almost the end of the year
Rasanya baru semalam sambut new year
Hari ni dah Oktober, almost November
Dah nak winter
Dah nak habis semester

Tak terasa langsung masa berjalan
Sebagai second year student yang konon cool giler
Haha... perasan giler

Last Friday, aku join UIDM
Jadi AJK Multimedia & Siaraya
Sempena sambutan Jubli Perak Politeknik Kuching
I did skip the class on that day, by the way
But I had to, okay?

First paper I have to face is on 21 Oct
And the last paper is on 30 Oct
And the next day, which is 31 Oct
I'm going home!!!

But, I have to prepare for everything
For the practical test, quizzes, tutorials
Next the four  subject for the papers
Last but not least, prepare for go home
Kemas bagasi!!!

OK laa...
Phir milenge chalte chalte
Wassalam.