Sunday, September 22, 2013

Sedeyyy....

Bismillah...

Hmm... wa tak tahu laa kalo ini entry ada display ke idak kat mata korang
Sebab once in a while je wa bukak
Dah nama sedang menuntut ilmu pertapaan di ceruk Gunung Serapi
Aaahh.. sudah..

Oh ya, sebenarnya wa nak share satu lagu kat sini
Lagu yang didedikasikan buat Mr. Ayahumi
First time wa dengar sambil baca lirik dia
Leleh woo..
Serius wa cakap, leleh
Even that was the very first time I heard that song

Kalo boleh, g download dulu lagu tu
Tajuk dier "Butterfly Kisses" by Bob Carlisle

Nak dijadikan cerita...
Wa jumpa lagu tu time usha menatang apa wa tak hingat da
Tapi macam wedding celebration between Malaysian Chinese girl
And her husband, from Europe something

Usha la gegambar depa
Whoa... big happy family at home
= buat sound effect jap =

"Oooouuuu.... there must be something!"


Okeyy... wa nak tepek lirik dia yang very meaningful tu
Hmm... serious, this song makes my tears wanna fall voluntarily 
Here you go!
I present you...
Butterfly Kisses by Bob Carlisle 
Make sure that you are listening to this song 
While reading it's lyric, ok?


There's two things I know for sure:
She was sent here from heaven and she's daddy's little girl.
As I drop to my knees by her bed at night
She talks to Jesus and I close my eyes
and I thank God for all of the joy in my life
Oh, but most of all

For butterfly kisses after bedtime prayer
sticking little white flowers all up in her hair
"Walk beside the pony, Daddy, it's my first ride."
"I know the cake looks funny, Daddy, but I sure tried."
Oh, with all that I've done wrong, I must have done something right
To deserve a hug every morning And butterfly kisses at night.

Sweet 16 today
She's looking like her mama a little more everyday
One part woman, the other part girl.
To perfume and make-up from ribbons and curls
Trying her wings out in a great big world.
But I remember...

Butterfly kisses after bedtime prayer
sticking little white flowers all up in her hair
"You know how much I love you, Daddy,but if you don't mind, 
I'm only gonna kiss you on the cheek this time."
Oh with all that I've done wrong I must have done something right
to deserve her love every morning and butterfly kisses at night.

All the precious time
Like the wind, the years go by.
Precious butterfly.
Spread your wings and fly.

She'll change her name today.
She'll make a promise and I'll give her away.
Standing in the bride-room just staring at her.
She asked me what I'm thinking and I said
"I'm not sure-I just feel like I'm losing my baby girl."
She leaned over

Gave me butterfly kisses with her mama there,
Sticking little white flowers all up in her hair
"Walk me down the aisle, Daddy-it's just about time."
"Does my wedding gown look pretty, Daddy? Daddy, don't cry"
Oh, with all that I've done wrong I must have done something right.
To deserve her love every morning and butterfly kisses

I couldn't ask God for more, man this is what love is.
I know I gotta let her go, but I'll always remember
Every hug in the morning and butterfly kisses...


Ehem... dapat tak part mana yang wa leleh?
Ermm.. sebagai Muslim, abaikan part she talks to ....
No judgement, ok?

Kalo korang tak dapat part yang wa leleh
Meh sini wa tolong kasi korang leleh

She was sent here from heaven and she's daddy's little girl.
=> Aku mungkin ALLAH hantar untuk Mr. & Mrs. Ayahumi dari 'syurga'
     Tapi aku takkan pernah jadi daddy's little girl

"Walk beside the pony, Daddy, it's my first ride."
"I know the cake looks funny, Daddy, but I sure tried."
=> Aku takkan pernah ada pony
     Adapun first ride aku adalah naik basikal.
     But my dad wasn't there for my first ride
     Dan masa first time aku buat kek, beliau tak tahu pun
     Sedeyy...

Oh, with all that I've done wrong, I must have done something right
To deserve a hug every morning And butterfly kisses at night.
=> Memang aku ada buat betul instead of salah 
      Tapi aku tak pernah rasa hug every morning and butterfly kisses at night
      How I missed that moment with him..

"I'm not sure-I just feel like I'm losing my baby girl."
She leaned over
=> Aku tak tahu lah kalo itu yang beliau rasa satu hari kelak
     Dan aku quite sure, impossible untuk aku leaned over
     Harap-harap beliau tak marah laa kalo aku menyandar di bahu beliau kelak

"Does my wedding gown look pretty, Daddy? Daddy, don't cry"
=> PART PALING AKU LELEH!!!
      Soalan dalam kepala aku : "Adakah beliau akan rasa apa yang aku rasa masa aku dengar lagu ni?"
      I mean, will he cry when letting me go on that day?
      Maybe yes, but hardly, I guess...


Ohkey laa..
Sedeyy wa menulis nyer pun
Baik wa beradu dulu

Anyway, sorry for those crap
Phir milenge chalte chalte
Wassalam.. 



Tuesday, September 10, 2013

Pressure Time!

Bismillah...

Setelah sekian lama guwa bertapa
Menuntut ilmu di pergunungan Serapi
Akhirnya...

Cut the crap, could you?

Hmm... still awake
After finishing PBT for Desktop Publishing
Matlap kiya he?
PBT stands for problem based task
Kerja yang dibuat secara berkumpulan ~laa sangaatt..

My group actually suppose to do 'Mall Opening'
We must have something like poster or whatever
Perghh.. tadak idea kut

At last, buat pasal fashion ~konon..
Aku buat tiket ke fashion show tu tadi
Makanya kerja guwa bukannya gampang, tahu?
Dulu pernah master Photoshop
Tetiba tahun ni, tak gheti dah
Beralih kasih kepada Illustrator laa pulak..

Makanya...
Ini laa hasil kerja guwa
Yang langsung tadak nilai seni.. huwaaa



Ohkey... anyway...
Bah...nyak lagi kereja yang menanti
Comm. English yang kena hantar esok  pagi nanti
Dengan presentation Comm. English jugak esok pagi nanti
Skrip presentation belum usha lagi..
Duhh..

Then the next day ada presentation for Data Structure
Hadooyaii... hurmm..
Inilah pengorbanan namanya..
Apa boleh buat
Tak ada kejayaan bersulamkan ketawa semata
Tak ada kegagalan berlandaskan air mata cuma
Both have their good and not-so-good time

So, sebagai student
Pasrah, redha, terima laa segalanya
Dengan hati yang ikhlas
Kalau tak ikhlas pun
Kita still tak ada kuasa untuk membantah
Kita kan student..
I repeat, S-T-U-D-E-N-T

So many things to update here
But I don't really have plenty of time
Hmm.. jangan mengeluh...

Thanks to Mrs. Ayahumi sebab memanggil  call anakndamu ini
Malam Ahad hari tu aku menyeru-nyeru tahu?
Nak call, takut mengganggu peraduan beliau
Makanya, guwa teruskan pertapaan guwa

Then, I heard that June's sista going home
Apekenama?
Mrs. Ayahumi cakap beliau yang panggil pulang
Kasihan... habis begitu saja duit
Kalau laa bagi kat aku
Dapat jugak aku beli kain, buat baju
Untuk raya tahun depan ~kuang kuang kuang ^^

Meja studi guwa pun dah bersepah
Dengan plastik beef burger nya
Keropok tam-tam nya ~sedangkan keropok lain.. ++
Pastu buku lecture yang berserabut
Wayar laptop, charger phone, smua nya berselirat

Nasib laa datang sini sebab diploma
Kalau ini rancangan 'Perempuan Malaysia Terunggul'
Konfem jadi antara yang di kick out

Tapi biasanya situasi ni tak lama
Lepas habis pressure time
Have some fun
Before final exam
Yeeehhaaaa...!!!

Cukuplah sudah rapuan beta
Sebelum mengakhiri laporan ini
Sorry for any crap
Phir milenge, chalte chalte
TC, Wassalam..