Friday, July 26, 2013

Tanpa Kita Sedar

Bismillah...

Sedar tak sedar
Kita sudah hampir ke penghujung  Ramadhan 1434H
Sama-samalah kita berusaha 
Supaya Ramadhan kali ini lebih baik daripada tahun lepas
Dan berdoalah agar dipertemukan 
Dengan Ramadhan akan datang

Syawal yang bakal menjelang
Usah berasa terlalu teruja
Syawal hanya layak untuk orang yang bertaqwa
Yang bukan sekadar berpuasa bagi menahan lapar dan dahaga

Kalau aku listkan segala amalan 
Yang melayakkan kita meraikan Aidilfitri
Aku sendiri pun tak mampu

Buat masa ni
Marilah kita nilai balik segala amalan kita
Sejak terbukanya mata 
Hinggalah tertutup kembali
Apa yang kita dah buat?

Tak salah kalau kita menangis
Mengenang segala kesalahan yang telah kita lakukan
Bahkan lebih baik kalau kita bertaubat pada-NYA
ALLAH itu kan MAHA MENDENGAR dan MAHA PENGAMPUN..

Cukup sudah rasanya aku membebel
Sorry for wasting your time
Sorry for those crap
Phir milenge chalte chalte
Wassalam..

Sunday, July 14, 2013

Never Too Late

Bismillah...

First of all, aku nak ucapkan selamat menyambut Ramadhan
Walaupun aku agak lambat
Tapi ok lah kan?
Daripada tak ada langsung?

Secondly, aku nak wish 'Happy Birthday' on 13.7.13
To my beloved one and only biological dad
Dan tanpa sedar pagi tu
Aku rasa terharu sangat dengan mesej dari beliau
Syahdu kut! ~leleh wo0 aku time membacanya

So far, ini adalah puasa kedua tanpa keluarga
Though it's hard for me
But this is for my own good
For my own future

Hmm... aku terbaca berita kat MSN
Pasal Cory Monteith meninggal kat bilik hotel
Memula aku memang tak caya
Bagi sesapa yang tak kenal dia
Ini gambar arwah



Beliau merupakan pelakon utama drama 'Glee'
Drama yang mula meletop tahun 2010
Dan aku antara peminat tegar drama tersebut
Tapi sejak dah masuk peringkat Diploma
Aku dah jarang update pasal drama tu

Owh ya... aku dah tengok dah Despicable Me 2
Kalau korang pernah tengok Despicable Me laa



Memang puas hati tengok
Ending pun tak mengecewakan

Aku rasa cukuplah takat  ni
Aku ada banyak kerja yang menanti ~lahhh sangaaattt

Last but not least
Selamat bersahur, selamat berpuasa
Selamat berbuka, selamat berterawikh
Selamat beramal

Till next time
Phir milenge chalte chalte
Wassalam...