Tuesday, September 25, 2012

Cloud Nine

Bismillah...

Awal giler.. so, aku manfaatkan kesempatan yang ada ni untuk menziarahi blog aku ni.

Aku tengah wat keje gila. -hahaha-

Sekali 16file di cilok. Yelah, dah line tengah cantik je naiknya. Macam air terjun pun ada gak.

Hmm... balik kepada tajuk. Kenapa tajuk aku kali ni 'Cloud Nine'?

Salah satu sebabnya, aku suka barang makanan jenama Cloud Nine.


Selain daripada tu, aku just nak define keadaan aku sekarang.

Kenapa dengan aku sekarang..? Kenapa di kaitkan dengan Cloud Nine pulak..?

Aku malas nak explain pepanjang kat sini.

Buat penat mata ntah sesapa ntah. Malas aku..

Cloud Nine or bahasa Melayunya adalah 'langit ke tujuh'. Though dalam bahasa Inggeris dia 'Nine', dalam bahasa Melayu tetap 'langit ke tujuh'.

Apa yang menyebabkan aku rasa macam di heaven langit ke tujuh...?

Sebab, ALLAH bagi aku umi yang baik selama ni. So, kiranya post ni aku dedicate untuk puan ayahumi aku sempena birthday beliau pada Ahad lepas <2392012>.

Waktu aku call puan ayahumi, wish 'happy birthday', -uffhh, sebak dah ni- beliau ada bertanya,
"apa hadiah untuk umi..?"
dan aku pun menjawab dengan rasa sebak di tahan tak bersalah,
"al-Fatihah je. belum ada duit nak bagi hadiah.."
sedangkan dalam hati, ALLAH je tau macam mana rapuhnya sayunya hati bila puan ayahumi tanya macam tu.
Sebenarnya, in the middle of the night of 23 September tu aku dah wish via SMS. Yelah, mana tau, beliau tidur. Takkanlah gara-gara hari tu birthday beliau, beliau tak boleh tidur kut...?

Dahlah dalam SMS tu, memang leleh syahdu habiss ayat aku.
Dah namanya texting with your biological mum, takkan nak guna bahasa beli belacan kat pasar mengarut kut...?

Itu aje laa yang aku sempat nak kongsi.
Line ni kedengki betul laa.

Apa-apa pun, aku cuma nak pesan, kalau kita masih ada parents yang still dengan kita, hargailah mereka. Buatlah sesuatu yang buat mereka rasa bangga sebab ada anak macam aku kita adalah anak mereka.

Hmm... aku cuma nak ingatkan diri aku dan sesapa yang sudi mencuci mata kat sini.
Lagi satu sebab kenapa aku di langit ke tujuh adalah....

:
:
:
:
:
:
:

Malas aah nak citer. kahkahkahkah

Okey la, okey.. Aku cakap sekali lalu je.

AkukeneginterviewSPAbulansepuluhninanti.

Dah cukup. 
Jangan mengada-ngada nak repeat baca apa yang aku tulis sekali lalu tu.

Anyway, sorry for any crap. 
Phir milenge, chalte chalte.
Wassalam.

Tuesday, September 18, 2012

Aku Di Mana ...?

Bismillah

~peduli kan apa grammatical error sbb aku bkn 'terer' sgt pn ckp omputeh ni~

Let's start with a song...

Can anybody hear me?
Or am I talking to myself?
My mind is running empty
In the search for someone else
Who doesn't look right through me
It's all just static in my head
Can anybody tell me why I'm lonely like a satellite?

'Cause tonight I'm feeling like an astronaut

Sending SOS from this tiny box
And I lost all signal when I lifted up
Now I'm stuck out here and the world forgot
Can I please come down?
'Cause I'm tired of drifting around and round
Can I please come down?

I'm deafened by the silence

Is it something that I've done?
I know that there are millions
I can't be the only one who's so disconnected
It's so different in my head.
Can anybody tell me why I'm lonely like a satellite?

Now I lie awake and scream in a zero gravity
And it's starting to weigh down on me.
Let's abort this mission now
Can I please come down?

So tonight I'm calling all astronauts

All the lonely people that the world forgot
If you hear my voice come pick me up
Are you out there?
'Cause you're all I've got!

>Simple Plan - Astronaut<
 
This song explained what I feel right now. 
Feeling like abandoned astronauts left nowhere.
Deadly serious sehh..



Why...? 
Because no body seems want to hear what I'm talking about

Can anybody hear me?
Or am I talking to myself?

Though I feel quite sad cause of that situation, I try to chill myself.
I told myself that maybe others don't want to hear what I'm talking about because they're busy.
Yes, THEY'RE BUSY...!!!

Entah lah. 
Lately, I always feel that I wanna cry badly till my eyes can't be open.
I still cannot figure out why am I always feel like that.
Feel like I am real fucking shit. 
That's it. 

Maybe you will disrespect me because of that word.
It's up to you.
It describes me. 
NOT YOU.



Perjalanan hidup tak semudah yang kita sangka masa kecik-kecik dulu.
Masa kecik dulu, boleh laa kut kata...

"nanti dah besar, orang tak nak duduk sini..."

"nanti dah besar, orang nak beli kereta sendiri..."

"nanti dah besar, orang nak jadi macam ...."

"nanti dah besar, orang  .... "

Dan segalanya tak juga berjalan macam mana yang kita rancang masa kecik-kecik dulu.
Kalau ada setengah orang suka ambil roda sebagai contoh, tak salah rasanya aku ambil air sebagai contoh. 

Kenapa dengan air...?
Apa kaitan air dengan hidup...?

Air...
Kalau di bekalkan haba, ia akan memanas.
Jadilah ia sesuatu yang di panggil air panas.
Ia bukan lagi air biasa.

Daripada air panas, ia akan di kondensasikan.
Jadilah ia sesuatu yang di panggil wap.
Wap bukanlah air.

Kalau haba dinyahkan daripadanya, ia akan membeku.
Ia tidak lagi di panggil air.
Sebaliknya ia adalah ais.

Jika air di tambahkan apa-apa jenis perasa, rasanya akan bertukar mengikut perasa tersebut.
Ia bukan lagi air biasa.
Mungkin air gula, air masin atau air berperisa.

Sekiranya di tambahkan pewarna, warnanya yang suci akan berubah.
Air tersebut akan berwarna mengikut pewarna tersebut.
Air merah, air oren atau air coklat.

Begitu jugalah hidup manusia.
Yang dapat aku tamsilkan mengikut pandangan aku.
Kalau dari zaman tuk kaduk asyik guna perumpamaan roda, bosan lah.


Apa yang sebenarnya yang aku maksudkan adalah...

Hidup kita ni sama jugak dengan air.
Bila ALLAH uji kita, sedikit sebanyak kita akan tergugat juga dengan ujian tu.
Tak kisah lah apa jenis ujian tu.
Macam air tadi...

Di panaskan, boleh sampai jadi wap.
Di hilangkan haba, boleh membeku
Di tambah perasa, jadi masin/manis/apa-apa saja
Di tambah pewarna, warna terus berubah

Sebab tu lah perlunya kita bergantung harap dengan-NYA.
Kita bukannya kuat mana pun nak menidakkan arus hidup yang sentiasa bergelora.
Macam air lah.

Air tak kuat.
Tapi kalau air banyak, ia mungkin dapat melawan pewarna atau perasa daripada menukar ia kepada sesuatu yang berperisa atau berwarna.
Air kalau banyak, memerlukan haba yang tinggi untuk memanaskannya.
Air kalau banyak, serendah mana pun suhu, pasti ada satu tempat yang tersembunyi yang tak terkesan langsung dengan suhu rendah tu.

Kat sini kita boleh cermin diri kita.
Air tu ibarat iman kita juga.
Mungkin juga ibarat diri kita.
Kalau kita tak ada benteng untuk menolak benda-benda asing
Kita akan larut dalam benda-benda asing tu

Okay, that should be more than enough bout my philosophy.
Langsung tak kena dengan tajuk.
-kahkahkah aku kan suka wat keja camtu-

Apa-apa pun, segala apa yang aku coretkan kat sini
Semuanya untuk peringatan buat diri dan sesapa yang sudi membaca.
Tak kisah lah.

Sekian, phir milenge chalte chalte
Sorry for the crap
Wassalam...

Wednesday, September 12, 2012

Busy nyerrr...

Bismillah...

Hadoo... semalam tengok jadual final exam. Pergghh.. even 4 paper je pun, aku tak sure laa yang aku boleh berdiri atas pentas untuk terima anugerah AKJ. -toksah tanya menatang apa AKJ tu-

Lepas tengok jadual final exam, aku usha sekejap tiket nak fly balik bandaraya tercintaku... Yelah, takkan abis exam masih gak nak terperuk duduk kat sini. So, quite cheap, so far. Tapi tak tau la. Sebab takkan aku nak book sendiri kut? Kang tak pepasal, puan ayahumi maaarraaa aku. Tamau la.

Kalau aku citer yang aku sebenarnya buat apa sekarang, konfem ada yang tertonggeng dari kerusi jaw dropped. Sebab? Sebab aku bukan malaikat pun, so, tak ada salah laa kut aku buat macam ni. Nak buat macam mana. Nak update kat kawasan yang halal sepatutnya, line sekedehenk dowh.

Aku tak cakap laa aku buat kerja haram benda tak senoeh, aku cuma memanfaatkan kesempatan yang ada. Hidup mesti bijak dude. hahaha.

Malam tadi, aku ketawa sensorang ngadap NigaHiga -tak kenal? kesian...- Korang nak tau apa aku tengok. Ni naa, aku bagi hyperlink je... NigaHiga gila hemsem dalam ni.

Okey laa. Tak ada apa nak di cerita pun. Saja je. K, blah dulu. Bubai.

Sorry for any crap, phir milenge chalte chalte.
Wassalam...

Wednesday, September 5, 2012

Kenapa Dengan Aku...?

Bismillah

Bukan nak emo ke hapa.
Aku cuma tak suka orang hipokrit yang menyusahkan seisi alam.
Phuiihh... Shooo yoo.
Men jauh-jauh.
Kalau tak suka aku pun, tak payah laa semua benda yang related to me seems so disgusting to you.

FYI, aku pun tak suka ko jugak.
Tapi, aku tak adalah setan sangat macam ko.
At least, aku masih amek kisah pasal hati ko.
Kalau aku tak watch out my words, ko jugak yang terasa, kecik ati laa apa laa.
Ko?
Uffhhh... sikit pun ko tak kisah pasal perasaan orang.
Blah laa weh!!!

Hmmm... sabo weh, sabo.

Camna korang expect aku nak sabo ngan manusia yang macam taiek tu?
Waktu susah, mula laa text laa, call laa nak mintak simpati.
Sedangkan waktu mood dia tengah sawan, sepicing pun dia tak nak usha aku.
Piiirrrraaah...

Okeh laa.
Buang karan je aku bebel pasal minah maha bahangang lagi maha bangap tu.
Baik aku layan lagu Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together.
Sejibik aah macam keadaan aku dengan pompuan tu sekarang.
WE ARE NEVER EVER EVER EVER GETTING BACK TOGETHER. 

Kalau orang len mungkin nga gilakan lagu Gangnam Style - Psy
aku prefer lagu minah country ni. -hoho- Y(^0^)Y
 
Akak aku cakap, aku dah masuk zaman ala-ala Addin.
Who the heaven Addin?
Alah, kalau penah baca novel Hlovate, konfem kenal.

Kenapa zaman ala-ala Addin?
Sebab busy nak mamphos.
Deadline yang sungguh buat rasa leher dah tergantung kat bumbung.

Tambahan pula <macam karangan BM laa plak>, aku kena stay active so that next semester aku insya ALLAH di guarantee dapat hostel.
Ada ke sistem cam tu?
Ehh, jangan tak tau...
 
Anyway, kalo active je buat hapa.
Pointer musti, wajibul ghunnah 3.5 and above.
Perghhh... Canthek siot..
Insya ALLAH, I will do anything in order to achieve my dream and make my parent proud of me.

Esok-esok line aku mati dah.
Lainlah kalau aku rajin nak subscribe b.band ni lagi.
Line slow, ada ati nak soh orang subscribe lagi.

Udah lerr. Kepak bahu mek naip tok ehh. hahaha

Sorry for any crap. Phir milenge, chalte chalte.

Wassalam.. ^^