Tuesday, August 28, 2012

En....taaaahhh

Bismillah

Entah apa yang aku rasa sekarang ni. Rasa macam nak balik rumah dan tak balik-balik ke sini dah. Sebab? Tak sanggup nak berjauh dari rumah yang sangat sukahati-engko-nak-buat-hapa.

Rasa macam final exam tu dah around da corner dah. Tapi masih jugak tak buat any preparation. Sebab? Masih belum habis belajar dowh... -hahahaha-

Rasa macam nak menjerit sekuat-kuatnya dan menangis macam air terjun dalam citer doraemon lepas sesi menjert-sampai-habis-suara habis. Sebab? Aada feeling yang sungguh undefined sekarang ni. Rasa macam nak marah orang tapi tak tau nak marah sapa ntah. Rasa macam nak nangis macam orang mati orang terchenta. Rasa macam nak mencarut setiap kali things didn't work flawlessly as you wish. Rasa nak peluk seseorang kuat-kuat sampai dia mampus. Rasa macam nak hentak kepala kat dinding sampai pecah tempurung kepala.

Rasa macam nak gigit-gigit sesapa saja yang buat aku sakit hati sampai dia tampar aku sebab gigit dia macam gigit mentos. Rasa macam nak tidur sepanjang hari dan tak payah bangun-bangun dah. Rasa macam nak terjun bangunan. Rasa yang paling teruk, rasa NAK BUNUH ORANG. Itu adalah jenayah. Sila buat untuk mendapatkan tempat tinggal free yakni penjara, makan minum di tanggung oleh pihak penjara, segala bil-bil utiliti adalah bukan tanggungan anda.-hahaha. berani kerr?-

Adakah ini perubahan hormon? Yaaahh... dah lama aku tak jenguk buku Biologi even itu adalah salah satu subjek yang aku minat selain Sejarah dan Bahasa Melayu. Tup-tup duduk sini amek course sipicing pun tak ada kaitan dengan apa yang aku minat. Aku kat sini cumalah sebab menjadi programmer adalah salah satu kerjaya yang pernah tersenarai dalam kerjaya pilihan aku. YANG PERNAH.

Apa yang aku tahu, aku cuma tak nak orang kacau aku masa aku punya hormon tengah beraya. -hahaha- Sebab? Aku ada mereng, sawai, sekedehenk, samdol, senget, peweng, gondeh dan seumpamanya buat masa sekarang. Sakit sangat hati ni.

Cukup laa setakat ni. Aku ni tengah numpang lappy orang memandangkan aku tak ada line macam mana orang yang aku tumpang ni. -hehehe- I'm not that useless. Tapi sebab aku nak meluahkan segala sakit hati aku dan untuk mengupdate menatang nih. So, bubbye.

Phir milenge, chalte chalte. Sorry for the crapness. It suddenly happened. There's no backspace in my head. hahaha


Tuesday, August 14, 2012

Ketidakpuasan Hatian

Bismillah

Hu-ha-hu-ha tak lama lagi dah nak raya. Sedar tak sedar Ramadhan berlalu dan Syawal pun tiba. Hmm... cdeyy gak coz tak dapat nak puasa penuh. Ingatkan dapat. Alaaa...

How's my life? So far, I can only say, things have changed a lot. Sangat-sangat berubah. Sebab, orang yang aku kira boleh di harap suatu ketika dahulu, dah turn over. In other word, kami dah tak macam dulu. Rasa macam betul-betul strangers. Even pagi, petang, siang, malam bertemu dengan muka dia, tapi kehadiran aku seolah-olah macam tak ada makna pada dia.

Aku tak mintak laa dia iktiraf aku sampai ke tandas pun nak dengan aku, idak lerr. Tapi, at  least, please laa jangan buat aku rasa macam aku ni NOTHING pada dia. Bila susah baru ingat muka aku. Sedangkan waktu ketawa-ketawa, boleh pulak tengok aje muka aku yang penuh dengan tanda soal tanpa ingin menjelaskan apa-apa pun pada aku. Come on laa.

Aku dulu pernah baca satu quote pasal persahabatan. Ayatnya lebih kurang cenggini, "kawan sejati ibarat lampu yang menerangi. kawan palsu ibarat bayang-bayang yang mengekori. jadilah lampu yang menerangi, bukan bayang-bayang yang lari tika tiada lampu"

Apa-apa pun, sesapa yang baca ni, nak terasa ke hapa, idk, you know. I DON'T REALLY CARE. Aku ada hak nak bersuara apa. Daripada aku pendam sensorang, ko sendiri pun tak pernah nak ambik kisah pasal aku dah, so, aku rasa better aku buat cenggini. Aku, aku laa. Ngko, ngko dengan geng kau tu laa. Aku ni kan hampeh. Tak macam geng ngko yang much better dari aku ni.

Anyway, terima kasih laa sebab sudi jadikan aku ni koleksi kawan yang tak ada makna pada ngko. Mungkin time desperate baru stok kawan macam aku ni berguna pada ngko. Waktu ngko tengah ketawa-ketawa, aku ni boleh laa kut ngko campak ke laut. Ye laa, aku kan 'innocent' laa sangat dengan apa benda yang ngko dan geng ko ketawakan. Entah-entah, apa yang aku buat pun korang ketawa kan. But actually, again, I DON'T REALLY CARE.

Sebab aku tak nak laa termasuk dalam golongan macam ngko. Tak reti nak menghargai setiap manusia yang wujud dalam hidup ni. Aku ni helpless, nothing, so aku ni bukan laa sesuatu yang significant dalam hidup ngko. Aku harap, aku tak jumpa lagi orang macam ngko yang buat aku rasa macam aku tak layak untuk hidup di muka bumi ni.

Fuhhhh.... leganya dapat muntahkan keluar segala perasaan bengang terhadap makhluk itu. Biar laa orang nak kata aku ni macam apa, aku tak kisah. Aku tak mampu nak tutup mulut orang macam mana aku tutup tin biskut Jacob's dalam almari aku tu. Aku bukan malaikat yang tak pernah buat jahat. Aku masih manusia biasa yang punya salah dan silap dan yang penting, aku tetap manusia yang punya hati dan perasaan.

Tengok, tak pasal-pasal burn abiss puasa aku. Tapi kan, aku tak yakin sangat yang akan ada orang membaca bebelan aku kat sini. Ye laa, aku ni bukan sesapa pun pada sesapa. Kalau ada yang sudi tu, thanks ya. Kepada yang membaca dan terasa hati, mintak maaf laah. Please don't take it personally. Lagipun, aku tak dak pun mention nama sesapa dalam ni, nak terasa kenapa?

Konklusinya, aku nak akhiri bebelan aku ni dengan MAAF ZAHIR BATIN, DUNIA AKHIRAT kepada sesiapa yang banyak makan hati dengan apa yang aku buat dalam hidup korang. Tak puas hati, cakap laa depan-depan. Doa kat ALLAH supaya hantar aku ke tempat yang korang takkan jumpa aku, ke Switzerland misalnya. Korang dapat ke g sana? -muahahaha-

Sekian, phir milenge, chalte chalte. Sorry for the crap. SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI 1433H. Wassalam... ===____________===

Sunday, August 5, 2012

Let's Do The Countdown

Bismillah

Yahhhhhhooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!
Lagi doblas hari aku akan menjejak kembali tanah Miri. ALLAH knows how much I miss Miri and each single thing that related to Miri and myself.

Nak update ckit gamba pasal aku kat sini. Naah, untuk tatapan mata sesapa yang sudi menatap.



Ini gambar di ambil before kelas start. Hahaha, sengal giler senyuman aku tuh. -pandaipandailahkorangfigureoutyangmanasatu-

Raya ~ sapa tak suka raya? Tapi ntah mana spoilnya, dah besar baru rasa nikmat raya. -haha-
Ehh... masa kecik best gak sebab dapat main mercun, bunga api, tolong mak aku masak ayam masak pansoh -ayam yg di masak dlm buluh- dan mengisi ketupat. Part paling best, buat kuih raya. Popia lah fevret aku. Pagi time posa, sesusah nak buat. Malam lepas bukak, sesedap ati aje melantak.

Raya kali ni, tema kami sefamily adalah maroon. Which maroon? Light maroon or dark maroon? I don't know either. Yang aku sangat maklum, kalau boleh kasut raya aku kali ni adalah... sneakers. -haha- sungguh tak realistik wish aku tu. Tapi tak apa. Aku ngidam nak sneakers. Sampai laa ni, belum jejumpa g. Tak ada jodoh kut.

BTW, aku nak ucapkan takziah kepada penulis fevret aku, Syud, atas kehilangan twins beliau. ALLAH takkan buat sesuatu tu dengan sia-sia, kak. Have faith on HIM. Setiap kejadian, pasti ada hikmah di sebaliknya. Kak Syud kena kuat. Who knows, lepas ni akak maybe dapat kembar 3? -AMIN-

Hari Ahad memang heaven. Sangat-sangat. Sayang tak ada tv. Nanti balik umah, memang bantai tv abiss aje kereje. -jangantirumacamsaya-

Memandangkan line ni sangat kedengki dengan aku, maka aku tak dapat nak buat post yang berjela-jela macam dedulu.

Anyway, selamat berpuasa. Ada lagi patblas hari g nak raya. So, gud luck for fourteen more days. Jangan raya awal sangat. -ngehehehe-

Sekian, sorry for any crap. Phir milenge, chalte chalte. Wassalam.


Wednesday, August 1, 2012

Sekilas Cuma

Bismillah...

Hahaha, sorry laa. Aku tak dapat lelama kali ni. Nga kelas sebenarnya. Smug line orang lagi sekali. Biasa bro.

So far, hidup berpuasa aku kat sini, sangat bahagia. Dan aku rasa berat aku bertambah dengan lauk ayam tiap-tiap hari. Nak makan seafood, sotong masak kicap tu selalu masih ada tulang. -tak mahu!!!!-

Ok lah. Lepas ni, aku nak blah. Ada sesi bergambar. Duhh.
Phir milenge, chalte chalte. Wassalam.